De Zonnebloem rolstoelfiets ook beschikbaar in Lemmer

LEMMER/LEEUWARDEN – De Zonnebloem bestaat dit jaar 75 jaar. Op 1 juni werd dat gevierd met een Bike en Roll voor heel Friesland.

Rolstoelfiets in Lemmer

In Friesland is het de werkgroep Zonnebloem rolstoelfiets gelukt om 20 rolstoelfietsen te plaatsen verdeeld over heel Friesland. Ook in Lemmer staat zo’n mooie rolstoelfiets en wel in Suderigge. Alle fietsen zijn voorzien van een trapondersteuning. Lemmer was met de fiets ook vertegenwoordigd in Leeuwarden. Daarbij kwamen al die fietsen samen en op een rij en dat leverde een prachtig gezicht op. Bovendien werd een route afgelegd van 20 kilometer en werd er geluncht bij Van der Valk.

Aandacht voor de rolstoelfiets

De bedoeling was om aandacht te krijgen voor al die rolstoelfietsen. Dit geldt ook voor die in Lemmer. De fiets is namelijk niet alleen voor Suderigge en Patyna. Iedereen kan gebruik maken van de fiets namelijk.
Voor mensen die door een fysieke beperking niet meer zelf kunnen fietsen is dit een mogelijkheid om lekker de wind door je haren te voelen en te genieten van een ritje in de omgeving. Ook hoef je daarvoor geen deelnemer of lid te zijn van de Zonnebloem.

Reserveren

De rolstoelfiets reserveren kan via de receptie van Suderigge, telefoonnummer 0514 561645
Vrijwilligers die wel eens met iemand willen fietsen kunnen zich ook opgeven bij de receptie van Suderigge.