Uitgeblust CVVO verliest van IJVC

De doelman van IJVC heerst. Foto Piet Loonstra

LEMMER – Op zaterdag 18 mei  2024 trad CVVO aan tegen IJVC onder toeziend oog van een aantal bewoners van Súderigge. De heren en dames beleefden een heerlijk middagje bij CVVO dankzij Marcel de Vries en de andere mannen van CVVO 3. In één woord fantastisch! Dat gold helaas niet voor de wedstrijd. Voor CVVO stond niets anders dan de eer op het spel, terwijl IJVC moest winnen om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Goed begin

CVVO begon nog wel goed aan het duel. Senne Heeres slalomde langs een aantal tegenstanders en had de solo met een goal moeten bekronen. Zijn inzet was echter te slap om de uitstekende doelman Damstra van IJVC te verschalken. Gerben Visser was dichter bij de openingstreffer, maar zijn inzet belandde op de lat. De fanatieke IJlsters kwamen er af en toe gevaarlijk uit en bij één van die counters trof de ploeg na een klein half uur doel. Jelmer van der Zee haalde namens IJVC de trekker over en voor rust werd het zelfs nog 0 – 2 via Timo Stienstra nadat eerst nog de lat was geraakt.

Echte scherpte ontbrak

Na rust probeerde CVVO de bakens te verzetten, maar de echte scherpte ontbrak. Kansen waren er voor Tije Heeres, Senne Heeres en Marrin van der Zwaag, terwijl Gerben Visser uit een vrije trap nog maar eens het houtwerk teisterde. CVVO scoorde niet, mede door het overtuigende verdedigen van IJVC. Dat deed CVVO zoals wel vaker dit seizoen een stuk minder en daarom kon IJVC vlak voor het eindsignaal ook nog de 0 – 3 aantekenen via Rens Soenveld.

Nederlaag

CVVO eindigde het seizoen dus met een nederlaag, één van de in totaal 8 nederlagen. CVVO speelde ook 8 keer gelijk en won slechts 6 keer. Daarmee eindigde CVVO als achtste in de derde klasse A en dat was precies genoeg om niet verwikkeld te raken in een nacompetitiestrijd tegen degradatie. De ploeg scoorde 39 keer, maar kreeg er maar liefst 44 om de oren. Daarmee had CVVO de op één na meest gepasseerde defensie van de derde klasse A. Toch kijken we met vertrouwen uit naar volgend seizoen. CVVO heeft een jonge ploeg en kan alleen maar beter worden.

En IJVC ….. dat moet via de nacompetitie lijfsbehoud afdwingen. CVVO wenst hen daarbij alle succes!

Afscheid

Na de wedstrijd nam CVVO afscheid van de spelers Jorn Dijkstra en Sander Bakker en van assistent-trainer Christiaan de Vries.