Sanger-fersyskriver Jan de Vries treedt op in het Papagenohuis

LEMMER –  Op 25 mei treedt Jan de Vries op in het Papagenohuis in Lemmer. Aanvang is 20.00 uur. Entree bedraagt € 12,50.

Sanger-fersyskriver Jan de Vries

Muziek moet je raken vindt de zanger. De muzikant-liedjesschrijver uit het Bildt, denkt, droomt en zingt in de Bildtse taal. Hij schrijft ‘kleine’ liedjes die vaak herkenning oproepen en de ziel beroeren. Vandaar de naam ‘Sieleroersels’ die zijn in 2013 uitgebrachte debuut-cd kreeg.

Verhalende teksten

Verhalende teksten verpakt in mooie gitaarlijnen of accordeon-melodieën staan aan de basis van zijn muziek. Laat je meeslepen met het prachtige liedje over zijn dochter ‘Jente’, het aangrijpende verhaal van de zonderlinge ‘Swarte Anne’ of het hilarische kroegverhaal van de ‘Mannen in ’t Keffee’. Maar ook met de in het Bildts vertaalde liedjes van de in 2013 overleden JJ Cale maakt hij furore. Zijn uitvoering van ‘Cary On’ (in het Bildts ‘Kop d’r foor’) trok in 2015 zelfs de aandacht van de erven van JJ Cale. Kort gezegd een programma met gevoelige snaren, want muziek moet je raken en dat is wat het doet.