Tweespan 1 winnaar Meditec Schoolvolleybaltoernooi 2024

De spelers in strijd met elkaar. Foto Meditec

LEMMER – Afgelopen woensdag 20 maart organiseerde Lemster Volleybalclub LVC en volleybalvereniging Tsjûkemarders ’61 uit Echten samen met twee CIOS-studenten het Meditec schoolvolleybaltoernooi voor de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Lemmer, Bantega en Oosterzee.

Training vooraf

De twee CIOS-studenten Klaas-Jan en Kay trainden de kinderen voorafgaand aan het toernooi. Ze hebben veel werk verzet om de kinderen met plezier kennis te laten maken met volleybal. Zo verzorgden ze bijvoorbeeld twee gymlessen van elke groep en school om de kinderen voor te bereiden.

Woensdagmiddag werd in de Hege Fonnen door zo’n 14 basisschoolteams fanatiek gestreden om de titel. In de zinderende finale was Tweespan 1 een geduchte tegenstander en won van de Discreten. Tussen de wedstrijden door was er limonade, fruit en nog meer lekkers voor de kinderen.

Het was een zeer geslaagde middag. Op naar volgend jaar!

Sponsor Meditec

Het Lemster familiebedrijf Meditec sponsort dit initiatief. Meditec levert specialistische materialen aan de medische sector, met name aan Maag-, Darm- en Leverafdelingen (MDL) in ziekenhuizen en klinieken in Nederland. Het bedrijf staat niet alleen voor betere behandeling en onderzoek voor patiënten, maar gelooft ook in leefstijlpreventie. Ieder mens voelt zich beter door gezond te eten en regelmatig te bewegen. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Daarom steunt Meditec dit fantastische initiatief van beide volleybalclubs.

“Hoe leuk is het om kinderen lekker te laten volleyballen. Als teamsport is het fijn om samen te spelen en in beweging te zijn. En petje af voor de organisatie: het is niet voor niets dat ook het bedrijvenvolleybaltoernooi ieder jaar weer een succes is. Meditec doet daar graag aan mee.”