Zaterdag 23 maart: opschoondag in Lemmer

Overal in Lemmer ligt troep die mensen zomaar op straat hebben gegooid. Wie helpt er mee het op te ruimen?

LEMMER – Zaterdag 23 maart is het landelijke opschoondag van Nederland Schoon (www.nederlandschoon.nl). Ook dit jaar wil een groep daar weer aandacht aan besteden door het centrum van Lemmer zwerfafvalvrij te maken. Iedereen die dat belangrijk vindt van jong tot oud en die deze actie ondersteunt en ook graag de handen uit de mouwen wil steken wordt gevraagd mee te doen.

Programma en vervolg

Om 13.30 uur verzamelen in Us Haven aan de Lijnbaan, vlak bij de kerk. Na een korte uitleg van de actie gaat iedereen aan de slag. Na circa anderhalf uur komen alle vrijwilligers weer terug in Us Haven met de opbrengst en kan nagepraat worden over de middag onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers. Ook wil de organisatie dan graag elkaars ideeën horen over een vervolgactie. Dat kan van alles zijn rondom het thema duurzaamheid.

Meeneemtip

Meeneemtip: Er zijn een paar afvalgrijpers en ringen voor afvalzakken als reserve en mogelijk zijn er nog een aantal veiligheidshesjes, maar dat is misschien niet genoeg. Daarom het verzoek om zelf handschoenen, een grijper (kan ook bijvoorbeeld een barbecue tang zijn), vuilniszakken (kunnen ook bijvoorbeeld lege brood- of groente/fruitzakken of zelfs emmers zijn) en een veiligheidshesje mee te nemen.

Loopt u zelf een route?

Mochten er deze dag individuele lopers zijn dan zou het leuk zijn dat ze hun resultaat ook naar Us Haven brengen, zodat aan het einde van de dag duidelijk kan worden hoeveel schoner Lemmer is geworden! En wat alles nog leuker en inzichtelijker maakt is de app Helemaal Groen. Zet deze op je smartphone, meld je erop aan en wanneer je de app aanzet als je gaat lopen, kun je na afloop zien waar niet alleen jij maar ook de andere lopers de straten van Lemmer hebben
schoongemaakt.

Opgave vooraf is niet nodig