Dikke honderd boogschutters kwamen naar Lemster vereniging voor Bistetoernooi

Twee leden van de handboogschutterij met 1 van de objecten. Een soort vliegend varken, maar de dieren waren natuurlijk wel nep. Foto HBSV Lemsterland

LEMMER – Het afgelopen weekend kwamen zo’n 120 handboogschutters uit het hele land naar Lemmer en Kuinre om daar deel te nemen aan een handboogschietevenement dat was georganiseerd door de handboog vereniging Lemsterland. Van Terschelling tot Rotterdam en van Nijverdal tot Montfoort waren er deelnemers. Tijdens het evenement Bistetoernooi moesten de deelnemers schieten op niet-echte dieren die soms konden bewegen, soms uit bomen vielen en op andere wijze ingenieus in elkaar waren gezet.

Al maanden bezig

“We zijn al in januari begonnen met administratieve voorbereidingen zoals vergunningen aanvragen, de schuur regelen, advertentie op boogwereld zetten voor de inschrijvingen en dergelijke. Twee weken voor de wedstrijd hebben we gebrainstormd wat waar kon en waar het het mooist zou staan. Vrijdag zijn we begonnen met de beestjes op de plekken zetten, route markeren, plokjes (plek waar je vandaan schiet) neer te zetten en gevaarbordjes te plaatsen. Zaterdag hebben we het laatste van de lussen klaar gezet en de schuur omgetoverd tot een cafetaria,” aldus de vereniging.

10 doelen

Zondag was het dan zover. In 3 rondes en met 10 verschillende doelen werd op verschillende afstanden geschoten om het beste resultaat en de eer natuurlijk.  De 120 schutters waren allemaal razend enthousiast en complimenteus over de wedstrijd. De handboogvereniging Lemsterland heeft een eigen oefenterrein vlak bij CVVO.