Zonnebloem ging middagje naar DE Museum Joure

LEMMER – Afgelopen donderdagmiddag vertrok een groep deelnemers van de Zonnebloem afdeling Lemmer naar het nabijgelegen Joure. Op deze regenachtige middag werd het DE museum door hen bezichtigd.
Bij aankomst werden zij direct getrakteerd op twee kopje DE-koffie met een overheerlijk stukje Friese oranjekoek in de Tûnkeamer.

Over Joure

Joure was in de Gouden Eeuw een behoorlijk bedrijvige plaats met veel industrie zoals sieraden, klokkenmakerijen, tinnen voorwerpen en een koffiebranderij: Douwe Egberts. De oorsprong lag echter in Idskenhuizen.

Veel te zien

De gasten met hun vrijwilligers hadden een hoop te bekijken: het koffiebranden, de nostalgische platen en DE- reclameschilderingen. Bussen en blikken, veel voorwerpen die de meesten van de gasten zich nog wel konden herinneren. Helaas was niet alles toegankelijk vanwege een interne verbouwing. Toch heeft iedereen zich prima vermaakt van de leuke en gezellige middag met elkaar.

Vrijwilliger worden

Lijkt het u ook leuk om vrijwilliger te worden bij de Zonnebloem bijvoorbeeld door een bezoek brengen aan een oudere of actief mee helpen bij activiteiten en andere acties meld u dan aan. “Wij zijn een leuke en gezellige groep met vrijwilligers die graag klaar staan voor onze gasten.”

Meedoen aan activiteiten

Heeft u een beperking of woont er bij u in iemand in de omgeving met een beperking, en wil diegene meedoen aan een groot scala van allerlei verschillende activiteiten van de Zonnebloem? Meld u zelf of een ander dan aan op telefoonnummer 06 23087142 of 06 17290789.