Buurtvereniging De Zandbanken viert 50-jarig bestaan

Deze vrijwilligers komen met een bordje op een speciale plaats te hangen. Foto Buurtvereniging De Zandbanken

LEMMER – Wie kent het gebouw met de gele voorgevel en blauwe pilaren aan de Spaanderbank niet? Dit bekende gebouw heeft er niet altijd gestaan. Op 15 februari 2024 bestond Buurtvereniging De Zandbanken 50 jaar. Afgelopen vrijdag, 23 februari, werd dit gevierd met een receptie voor genodigden. Tijdens een feestelijke avond werden herinneringen van het verre en meer recente verleden gedeeld.

Vrijwilligers

De buurtvereniging draait volledig op vrijwilligers. Johannes Brouwer, Tinie Brouwer en Mary van Aken werden op deze avond extra in het zonnetje gezet. Zij kregen een speciale vermelding die in ‘t Kluphûs (zoals het gebouw heet) komt te hangen naast Theo van Aken en Arie Loonstra. Hun jarenlange inzet heeft er voor gezorgd dat de buurtvereniging nog altijd een plek is waar mensen, van jong tot oud, samen kunnen komen. Ook alle andere vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet.

Anekdotes

Natuurlijk werden er op deze avond allemaal anekdotes verteld en kregen we een aantal prachtige speeches te horen. Die noteren we hier niet, want je kunt er een boekwerk over schrijven!

Heb jij herinneringen?

Ben je als kind opgegroeid in de buurt? Dan heb je vast en zeker eens meegedaan aan de huttenbouwweek of aan het spektakel aan het einde: het spuitvoetbal! Misschien ben je ook wel naar Slagharen geweest met de buurtvereniging. Maar weet jij nog dat er vroeger een kleine kermis op de Spaanderbank was?

Welke mooie, leuke of grappige herinneringen heb jij aan Buurtvereniging de Zandbanken? Deel ze onder dit artikel van Lemsternijs op Faccebook of plaats ze op de Facebook pagina van Buurtvereniging de Zandbanken!

Tekst: A.L. Digital