Wil je ook uit eigen tuin eten? Volks Tuin Vereniging Lemmer heeft plaats

Eten van je eigen tuin: hoe mooi is dat?

LEMMER – Jessica en Marieke, zijn de aanjagers van Volks Tuin Vereniging Lemmer (VTV Lemmer). En ze hebben goed nieuws: voor wie dat wil is er ruimte om ook te zorgen voor eigen oogst. Er zijn namelijk nog percelen vrij waarop iemand zijn eigen groenten en fruit kan gaan verbouwen.

Op weg helpen

En voor wie geen ervaring heeft? Geen probleem bij VTV-Lemmer, want daar kan iedereen die iets met tuinieren heeft, komen tuinieren. “Ook als je geen idee hebt hoe je het moet doen, er zijn veel mensen aanwezig die jou op weg kunnen helpen.”

Wat kun je krijgen?

“Wat heeft VTV Lemmer te bieden? Een stuk grond wat door ons beschikbaar wordt gesteld waar groente, aardappelen en fruit op verbouwd wordt. VTV Lemmer zorgt er ook voor dat gereedschap aanwezig is en een ieder het kan gebruiken. Na een periode van groei, mag je jouw eerste oogst binnenhalen. Maar in de periode tussen het zaaien en oogsten, zal er ook verzorging van de moestuin moeten plaatsvinden. Hierbij valt te denken aan onkruid wieden, bewateren, en verder voorkomende werkzaamheden. Hoe mooi is het om je eigen gewassen te zien groeien en bloeien en met je eigen geoogste aardappelen, groente en fruit een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.”

Stuk tuin voor de voedselbank

Naast een stuk tuin wat mensen voor zichzelf kunnen gebruiken is er op de grond die je vindt even na Gernell ook een stuk ingericht waarop groente, aardappelen en fruit voor de Voedselbank worden verbouwd.

Gezelligheid en contact

Op de moestuin is het verder altijd een gezellige reuring. Er is ontzettend veel kennis aanwezig van de leden die al jaren tuinieren en die nieuwe leden graag een handje willen helpen daar waar nodig is.

Lijkt het jou leuk om je bij ons te komen tuinieren? Neem dan vrijblijvend contact op via mailadres tuinierenvtvlemmer@gmail.com