De beste producenten van VR-headsets van 2024

Foto Pexels

De vraag naar virtual reality groeit ongelooflijk snel, wat we ook zien aan de populariteit van VR Amsterdam. Gebruikers ontdekken dat virtual reality niet alleen een krachtig hulpmiddel voor entertainment is. Het kan ook een effectieve manier zijn om de productiviteit tijdens samenwerkingssessies te verhogen, de kwaliteit van trainingen te verbeteren en de creativiteit te vergroten. Het benutten van de kracht van virtual reality begint uiteraard met het kiezen van de juiste headset die elke gebruiker naar een nieuw digitaal landschap kan transporteren. Tegenwoordig zijn er talloze merken die lichtgewicht, ergonomische en oneindig krachtige draagbare oplossingen voor VR-gebruikers produceren. Als je de beste VR-headsets wilt kopen dan raden we je aan om te kiezen voor de apparaten van de volgende producenten.

Apple

Apple, opgericht in Cupertino, Californië door wijlen Steve Jobs en medeoprichter Steve Wozniak, is al tientallen jaren een belangrijk onderdeel van de technologiegemeenschap geworden sinds het de personal computer en smartphone naar consumenten over de hele wereld heeft gebracht. Apple staat bekend om zijn vindingrijkheid en heeft met zijn rijke technologische ecosysteem voortdurend de grenzen verlegd van wat mogelijk is, te midden van de toenemende concurrentie met Microsoft. Tot nu toe betrad ‘s werelds grootste technologiebedrijf qua marktkapitalisatie op 5 juni de meeslepende marktstrijd met zijn aankomende Vision Pro-headset. De Apple Vision Pro, die debuteerde op de Worldwide Developer Conference (WWDC), bouwt voort op de successen van de ARKit SDK van het bedrijf en onthult een uitgebreid platform voor ruimtelijk computergebruik – visionOS – als aanvulling op Meta’s Quest XR-familie.

Meta

Meta is misschien wel een van de bekendste leveranciers van VR-headsets die momenteel op de markt zijn en biedt een reeks apparaten aan via de “Quest”-collectie, wat vaak gebruikt wordt bij een VR experience Den Haag. De headsets van Meta zijn ergonomisch vriendelijk en flexibel en bieden gebruikers de mogelijkheid om via de Quest-winkel gebruik te maken van een verscheidenheid aan softwareoplossingen en apps. Bovendien bedienen ze zowel consumenten als bedrijfsleiders. Onlangs introduceerde Meta de Meta Quest Pro, met een focus op het bedienen van de zakelijke VR-ruimte. Deze headset doorbreekt de barrières van de meeste VR-oplossingen door uit te breiden naar het gebied van mixed reality met full-colour passthrough-mogelijkheden. Gebruikers profiteren van een gestroomlijnde en lichtgewicht vormfactor, scherpe beelden en zelftrackende controllers met toegang tot haptische feedbackmogelijkheden.

Samsung

Het assortiment VR-oplossingen van Samsung is gericht op zowel de consumenten- als de zakelijke markt en vormt een aanvulling op het brede portfolio van technologische randapparatuur en communicatiemiddelen. De vlaggenschipoplossing die het bedrijf aanbiedt is de Samsung Gear VR met ingebouwde Bluetooth-connectiviteit en instelbare IPD voor gebruikerscomfort. De Gear-apparaten bouwen voort op de mogelijkheden van mobiele virtual reality, waardoor gebruikers hun bestaande smartphone-apparaten kunnen omzetten in hulpmiddelen voor onderdompeling. De Galaxy-compatibele headsets bieden gebruikers direct toegang tot een brede bibliotheek met handige apps en tools voor werk en ontspanning. Momenteel is Samsung ook bezig met het uitbreiden van zijn XR-roadmap, met plannen om de XR-ruimte opnieuw te betreden met een slimme AR-bril en nieuwe apparaten.

Externe content