Jaarwisseling

In 2021 zag het carbidschieten in Lemmer er zo uit.

LEMMER – Het is bijna weer zover: de jaarwisseling. Voor sommigen het hoogtepunt van het jaar! Hieronder vindt u praktische informatie rondom de aankomende jaarwisseling van de gemeente De Fryske Marren.

Vuurwerk afsteken tijdens jaarwisseling

Het afsteken van bepaald vuurwerk tijdens oud en nieuw is toegestaan. Vuurwerk afsteken kan op 31 december 2023 vanaf 18.00 uur tot en met 1 januari 2024 tot 02.00 uur. Een aantal soorten vuurwerk is verboden. Dit geldt voor: knalvuurwerk (zoals rotjes) en -strengen (zoals Chinese matten), vuurwerk uit categorie F3, vuurpijlen en losse enkelschotsbuizen. Houd voor actuele informatie de website van de Rijksoverheid in de gaten via www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk.

Carbidschieten

Een jaarlijkse traditie op oudejaarsdag: carbidschieten. De burgemeester wijst een aantal locaties aan waar het schieten van carbid op 31 december 2023, van 13.00 tot 18.00 uur, is toegestaan. In Lemmer mag dat aan de Wielewei. Meer informatie over het carbidschieten vindt u op defryskemarren.nl/carbidschieten.

Afsluiten containers 

Vanaf maandag 18 december 2023 is al gestart met het afsluiten en verwijderen van afvalbakken en hondenpoepcontainers om vuurwerkschade te voorkomen. Daarnaast vraagt de gemeente mensen om hun glaswerk tussen zaterdag 31 december 2023 en zondag 1 januari 2024 thuis te bewaren en/of naar één van onze milieuterreinen te brengen. En niet naast de gesloten containers te plaatsen. Op dinsdag 2 januari 2024 kan weer gebruik gemaakt worden van de ondergrondse containers. Daarmee voorkomen we gezamenlijk dat er kapot glaswerk naast de containers en op straat belandt.

Nieuwjaarsbijeenkomst

Op dinsdag 9 januari 2024  is er een nieuwjaarsbijeenkomst voor alle inwoners van de gemeente in de Mallemok in Sloten. De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Rond 20.00 uur houdt burgemeester Fred Veenstra zijn nieuwjaarstoespraak.

‘Jij bent goud waard’

De bijeenkomst is dit jaar extra feestelijk omdat De Fryske Marren 10 jaar bestaat. De campagne ‘Jij bent goud waard!’ is daarom in het leven geroepen. Dit betekent dat inwoners elkaar kunnen nomineren. Ze kunnen doorgeven wie ze ‘goud waard vinden’ en waarom. Uiteindelijk worden er vooraf 10 genomineerden uitgekozen. Tijdens de bijeenkomst worden de winnaars bekend gemaakt. Iedereen is welkom! Wilt u bij de bijeenkomst aanwezig zijn? Meld u dan aan via evenementen@defryskemarren.nl.