Onthulling gedenkteken voor meester Wijma in Bantega

Op de onthulling en de lichtjesdag waren flink wat mensen afgekomen.

BANTEGA – Zondagmiddag 10 december werd in Bantega alsnog de Lichtjesdag gehouden die op 2 november wegens de storm niet door kon gaan. De begraafplaats stond om 4 uur al vol met lichtjes langs de paden en rond de klokkenstoel. Voorzitter van de uitvaartvereniging Jan Kroes hield eerst een korte toespraak, waarin hij de betekenis van meester Dille Wijma noemde voor de realisatie van de begraafplaats 100 jaar geleden. Hij bedankte ook de gemeente voor de samenwerking om te komen tot dit gedenkteken voor Wijma .

Informatiebord

Ook voor het feit dat er een oude graftrommel is gerestaureerd, en er staat een prachtig informatiebord, prees hij de gemeente. De graftrommel is gerestaureerd in het graftrommelmuseum in Veenhuizen, het bloemstuk werd door Pieterik van der Zee gemaakt, en Anton Kroes en Freerk Holtrop zorgden voor het plaatsen van de trommel.

Wethouder Boelsma onthulde het gedenkteken. Zij zei dat ze het een eer vond om dit te mogen doen. En dat het fijn was om te horen dat de samenwerking tussen de gemeente en de vereniging goed is.

Lichtjes bij de graven

Na de onthulling was het tijd om lichtjes te plaatsen bij de graven van overleden dierbaren. En er was koffie/ thee/ fris en een chocolaatje in de tent, om nog even na te praten. Gelukkig bleef het bijna de hele tijd droog.