De Dansfabriek Lemmer gaat verder onder de vlag van Dansschool It Toanhûs

Johannes Terpstra, directeur It Toanhûs en Aafke Visser, oprichter De Dansfabriek. Foto It Toanhus.

Lemmer – Het centrum voor de kunsten It Toanhûs in de gemeente De Fryske Marren meldt met gepaste trots de overname van dansschool De Dansfabriek in Lemmer. De Dansfabriek, opgericht in 2010 door Aafke Visser, heeft zich bewezen als een toonaangevende dansschool in Lemmer. Met een divers aanbod van dansstijlen heeft De Dansfabriek gedurende meer dan 10 jaar dansers van alle leeftijden en niveaus geïnspireerd en ontwikkeld.

Verdrietige reden achter overname

Oprichter Aafke heeft vanwege fysieke beperkingen met spijt moeten besluiten een punt te zetten achter haar Dansfabriek (en Fitfabriek) avontuur. Ondanks de verdrietige reden achter de overname, is dit voor de leerlingen van De Dansfabriek een mooie manier om de danslessen voort te zetten en een kans voor It Toanhûs om haar dansschool verder uit te breiden. Na een aantal prettige gesprekken tussen beide partijen is de keuze op It Toanhûs gevallen. “Ondanks dat ik het enorm jammer vind dat ik moet stoppen, ben ik zeer blij dat mijn dansleerlingen bij It Toanhûs verder kunnen dansen. De mogelijkheden die ze bieden sluiten perfect aan en ik draag mijn leerlingen met een gerust hart over aan de nieuwe docenten.” aldus Aafke.

Moeilijke keuze

De keuze om te stoppen met De Dansfabriek was voor Visser niet makkelijk. De overname van de dansgroepen betekent voor haar dat haar leerlingen op een goede plek terechtkomen, terwijl zijzelf meer rust kan creëren voor haar gezin en nieuwe carrière in de kinderopvang en als peuterjuf.

Over It Toanhûs

It Toanhûs, opgericht in 1999, heeft zich altijd ingezet voor het bevorderen van kunst en cultuur in de regio. Met vestigingen in Joure, Lemmer, Balk en Sint Nicolaasga biedt It Toanhûs een breed scala aan culturele diensten, waaronder danslessen, muzieklessen, theaterworkshops, beeldende kunstactiviteiten en culturele evenementen. Daarnaast verzorgt It Toanhûs de cultuureducatie voor alle basisscholen in de gemeente De Fryske Marren.

Diverse lessen

Met de overname wil It Toanhûs ervoor zorgen dat de leerlingen van De Dansfabriek zich op een prettige manier verder kunnen ontwikkelen op het gebied van dans. Dansdocent Danique Los, die de danslessen zal overnemen, heeft veel zin om met de groepen aan de slag te gaan. De hiphoplessen zullen worden vanaf 1 december voortgezet in De Hege Fonnen in Lemmer. De overname biedt ook nieuwe mogelijkheden voor de dansers van De Dansfabriek. Naast de hiphoplessen kunnen ze kennismaken met andere dansstijlen die It Toanhûs aanbiedt, zoals jazz, klassiek, modern en streetdance.

Meer informatie

Wie meer informatie wil over de (dans)lessen van It Toanhûs kan terecht op de website. Daar staat het aanbod en kunnen belangstellenden zich ook aanmelden.