Nog 3 nachtjes slapen en dan is hij er weer: de Sint en zijn (stunt)pieten

LEMMER – Nog maar 3 nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas naar Lemmer. Op zaterdag 18 november om precies te zijn. En hij komt niet alleen. Hij neemt ook zijn gewone en stuntpieten mee. Het zijn de stuntpieten van gymnastiekvereniging Pegasus die de raarste capriolen uithalen. De gewone pieten doen natuurlijk zoals altijd het werk dat ze altijd al deden: zorgen voor de Sint en voor de kindertjes en zorgen dat zij wat lekkers krijgen.

De Sint zelf arriveert vanzelfsprekend weer met de boot. De Goedheiligman komt om 14.00 uur aan in de monumentale sluis van Lemmer. Vanzelfsprekend is er een heel programma voor kinderen die vast heel erg hebben uitgekeken naar zijn komst.

Route

De intocht van de Goedheiligman start met de passage van de stoomboot door de monumentale Lemster sluis stipt om 14.00 uur. Samen met de pakjesboot meert deze daarna af bij het standbeeld van de Visserman in het centrum van Lemmer. Dan volgt de langzame voettocht van Sint en Pieten richting de Flevobrug. Daar stapt de Sint weer op de stoomboot.

Programma Intocht Sinterklaas in Lemmer

  • 13.45 uur: Start muziek bij sluis
  • 14:00 uur: Sinterklaas komt met stoomboot in stijl binnen via de oude Lemster sluis. Hij wordt er feestelijk ontvangen met muziek van de Skuorreblazers. Pieten vermaken de kinderen.
  • 14:25 uur: Na het aanmeren bij de Visserman aan de Kortestreek volgt een warm welkom van de Sint. Daarna beweegt de stoet zich langzaam richting de Flevobrug. Intussen spelen de Skuorreblazers sinterklaasliedjes.