Lemmer mist kans op koppositie in 5e klasse B

LEMMER – Zondag 29 oktober stond de topper vv Lemmer – Blauw Rood ’20 op het programma. Na de mindere wedstrijd van 2 weken geleden tegen Langweer een kans op revanche voor de mannen van trainer Marcel Schutz.

Fluit net uit de mond en al een goal

Met een bijna volledige aanwezige v.v. Lemmer selectie klonk om 14:00 uur het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd. Beide ploegen hadden nog niet verloren en de koppositie in de vijfde klasse B was de inzet van deze voetbalpot. De scheidsrechter had de fluit net uit zijn mond toen de bal voor Blauw Rood ’20 al in het netje achter keeper Danny Burgers lag. Een verdedigende fout op rechts zorgde ervoor dat Blauw Rood ’20 de 0-1 op het bord kon noteren. Lemmer liep na 2 minuten dus meteen achter de feiten aan maar herpakte zich meteen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en kregen kansjes. In de 40ste minuut kon Ysbrand Hempenius vanuit een corner de 1-1 binnentikken. Een mooie opsteker voor de rust.

Mooi voetbal, maar ook een opstootje

Ook na de rust voetbalde beide teams goed en voor de neutrale kijker was het leuk om naar te kijken. Ook nu weer kansjes over en weer  maar de grootste kwam van Lemmer kant. Atte Otto Boek kreeg vrij de kans om hard uit te halen maar daarentegen probeerde hij (te zacht) de bal te plaatsen. De verder zeer sportieve wedstrijd die werd gefloten door de heer van der Sterre, die zijn eerste wedstrijd floot van eerste elftallen, liep ca 10 minuten voor tijd toch wat uit de hand.

Eerst kreeg de middenvelder van Blauw Rood ’20 een rode kaart wegens een slaande beweging. Een paar minuten later werd Skelte de Wolff hard getackeld van achter wat ook een terechte rode kaart opleverde voor de gasten.  Jammer genoeg werd daarop onnodige fel op gereageerd vanaf de kant en dugouts waardoor er een opstootje plaatsvond. Ten aanzien van de rest van de wedstrijd niet nodig.

Nog steeds ongeslagen

Na 90 minuten nog steeds de 1-1 stand op het bord waardoor de gasten koploper bleven waar Lemmer de kansen heeft gehad om de definitieve trekker over te halen en de koppositie te pakken. Het positieve van deze wedstrijd is dat Lemmer heeft laten zien goed te kunnen voetballen. En dat ze nog steeds ongeslagen zijn na 5 wedstrijden.

Volgende week

Rest nog de scheidsrechter te complimenteren met zijn eerste optreden van eerste elftallen. Volgende week Aengwirden Uit.