Voetbalplaatjesactie van voetbalhelden VV Delfstrahuizen bij Spar Wesselius

ECHTENERBRUG – Bij Spar Wesselius in Echtenerbrug begint maandag 23 oktober een voetbalplaatjesactie die zo’n 8 weken duurt. Bij besteding van 10 euro aan boodschappen krijgen klanten een zakje met daarin 4 foto’s van spelers van VV Delfstrahuizen. Die kunnen worden geplakt in het speciale boek dat daarvoor is gemaakt. Alle mensen op de foto hebben zo’n boek ontvangen, anderen kunnen het in de winkel kopen voor 4,95 euro.

Actie waar dorp iets aan heeft

Marten Wesselius van de supermarkt wilde een leuke actie organiseren waar het dorp ook iets aan heeft. Hij kwam uit op een voetbalplaatjesactie van de plaatselijke voetbalvereniging. “VV Delfstrahuizen is een levendige vereniging waar heel veel gebeurt en waar veel werknemers van mijn supermarkt ook nog eens bij spelen. Daar komt nog bij dat de vereniging ook nog eens 90 jaar bestaat aan het einde van het seizoen,” vertelt Marten. “Ik dacht hoe leuk is het dan om iets met die club te doen!”

183 spelers op de foto

Voorzitter Sybren Koop Bangma van VV Delfstrahuizen geeft aan dat hij direct enthousiast was over de actie toen Marten met het idee kwam.  “En het is ook heel leuk, maar ik heb er ook heel veel werk van gehad. Meer dan ik aanvankelijk had gedacht,” lacht hij. Zo moesten er 183 spelers op de foto worden gezet. Heel vroeg op de ochtend kwam daarvoor een fotograaf naar het spelerscomplex. “En toen bleek dat de batterij van zijn camera het niet deed.” De hele dag door stonden er sessies gepland, de batterij was er niet eentje die iedereen had en goede raad was duur. Gelukkig bleek iemand thuis ook zo’n batterij te hebben en was de sessie gered. Sybren heeft ook alle namen in het boek tien keer gecheckt en hij zorgde er voor dat het complex werd afgezet voor de fotodag en dat iedereen wist wanneer hij op de foto moest. “Dat was best een ding, want er moest op die dag ook nog gewoon gespeeld worden door de teams.”

Vrijwilligers

Sybren Koop schreef bovendien de nodige teksten voor in het boek. “Met heel veel aandacht voor onze vrijwilligers, want zij maken de club.”

In het boek zijn per team foto’s opgenomen. Van de jongste spelers tot het eerste. Het hele team staat bovenaan, eronder allemaal vakjes waarin de plaatjes van de afzonderlijke spelers moeten komen. Verder zijn er ook nog hele grote foto’s te bestellen van de afzonderlijke spelers. “Zeven medewerkers van ons staan in het groot op zo’n foto,” aldus Marten. Ook zijn er posters en is er ander materiaal groot te bestellen.

Het leeft

De voetbalplaatjesactie is in het zusterdorp Echtenerbrug/Delfstrahuizen natuurlijk al bekend. “Het leeft nu dan ook al heel erg in het dorp.”

100.000 plaatjes

Vanaf maandag krijgen mensen dus bij besteding van 10 euro aan boodschappen een zakjes met daarin 4 plaatjes van de spelers. Ook mensen in de omgeving die via het internet boodschappen doen, krijgen standaard de plaatjes.” In totaal liggen er zo’n 100.000 plaatjes klaar in 22.500 zakjes, dus het boek volkrijgen moet volgens Marten niet moeilijk zijn. Op het einde van de rit komt er mogelijk ook nog een ruilbeurs. “Dat wordt dan een leuke dag bij ons in de kantine,” zegt Sybren van de voetbalvereniging daarover. “Maar nu eerst maar plaatjes sparen en het boek zoveel mogelijk vol zien te krijgen,” aldus Marten.