Landschapsfotografieworkshop voor jongeren

Lemmer – Afgelopen week is de eerste workshop landschapsfotografie voor scholen gegeven op de Tienerschool in Lemmer. Er werden 24 tieners op pad gestuurd met spiegelreflexcamera’s om de bijzondere landschapskenmerken vast te leggen.

Expositie en opgeven

Het resultaat van de mooiste foto’s wordt binnenkort tentoongesteld in Bibliotheek Lemmer. In totaal wordt de workshop zeven keer georganiseerd waarvan ook één vrij inschrijfmoment op woensdag 25 oktober in Oudemirdum, tijdens de Gaasterlandse Natuurweek. Jongeren tussen de 12 en de 18 jaar kunnen zich gratis opgeven voor deze workshop via www.gaasterlandsenatuurweek.nl.

Uitdaging

Tijdens de workshop vertelt een landschapsambassadeur van het Nationaal Landschap Sûdwest-Fryslân over het ontstaan van het landschap en waarom dit zo bijzonder is. De jongeren worden uitgedaagd deze kenmerken vast te leggen door middel van fotografie met een spiegelreflexcamera. Drie fotografen begeleiden de jongeren daarmee en leggen technieken uit over diafragma, perspectief, close-up, doorkijkje en landschapsfotografie.

Camera lenen

De spiegelreflexcamera kunnen de jongeren deze dag lenen van de organisatie. De komende weken wordt de workshop ook georganiseerd op andere tienerscholen in Súdwest-Fryslân. De mooiste foto’s worden tentoongesteld in de bibliotheken Mar & Fean en bezoekerscentrum Mar en Klif.

De workshop is ontwikkeld door bibliotheken Mar en Fean, NME Groen Doen en het bezoekerscentrum van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân ‘Mar & Klif’. Zij hebben hun kennis gebundeld en met behulp van subsidie van het Cultuurfonds deze workshop georganiseerd.