Hytrans tekent contract voor deelname aan Innovatiecluster Drachten

Wethouder Iddekinge sprak de aanwezigen toe.

LEMMEROp maandag 11 september vond in Lemmer een belangrijke bijeenkomst plaats. Frank Bosveld, CEO van Hytrans Systems BV, ondertekende tijdens deze gelegenheid zijn deelname aan het Innovatiecluster Drachten (ICD).

Kracht van samenwerking

Joost Krebbekx, de programmamanager van ICD, heette iedereen welkom. Frank Bosveld benadrukte daarna de kracht van samenwerking in het noorden. Interessant is dat Bosveld eerder bij Neopost, nu bekend als Sparck Holland, al deel uitmaakte van het Innovatiecluster. Nu treedt hij toe namens Hytrans, een bedrijf dat essentieel is in de noodhulpsector dankzij zijn unieke watertransporttechnologie over grote afstanden.

Belang van innovatie en waarde Hytrans voor ICD

Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland en wethouder Remboud van Iddekinge van De Fryske Marren benadrukten beide het belang van innovatie en de waarde van Hytrans voor het ICD, met speciale aandacht voor het thema watertransport. Hytrans onderscheidt zich door de combinatie van hydraulische dompelpompen en het vermogen om water over grote afstanden te vervoeren, vooral onder extreme omstandigheden.

Het ICD, dat 23 hightech bedrijven in Noord-Nederland verenigt, focust onder andere op samenwerking in domeinen als robotica, visuele intelligentie en AI. Hytrans, met zijn geavanceerde technologie en noodhulpexpertise, vormt een waardevolle toevoeging aan dit cluster.