CVVO heeft aan één helft genoeg in bloedheet Luttelgeest

Gerben Visser knikt fraai raak

LUTTELGEEST – In het bloedhete Luttelgeest trad CVVO afgelopen zaterdag voor de beker aan tegen TONEGO wat staat voor ‘Tot Ons Nut En Genoegen Opgericht’. De 22 acteurs + invallers van deze middag zullen echter wel eens meer genoegen hebben beleefd aan de voetbalsport. Het was zo warm dat zelfs de supporters van Luttelgeest thuisbleven. Op een enkeling na dan. De eerste vijf minuten ging de bal redelijk goed rond bij Tonego, maar daarna namen de Lemsters het heft steeds meer in handen.

Twee kopkansen

Gerben Visser kreeg twee kopkansen die hij niet kon verzilveren, maar driemaal is scheepsrecht. Na een voorzet van Marrin van der Zwaag knikte hij de derde keer fraai raak. Zo kwam CVVO op 0 – 1, nadat Abel van Asch daarvoor in een één op één situatie met de doelman niet tot scoren kwam. Tije Heeres, die het vandaag zonder zijn broer Senne moest stellen (oogontsteking) onderstreepte zijn goede vorm met een goal. Hij kopte een rebound van dichtbij binnen: 0 – 2.

Jorn Miedema onderschept veel ballen

Tonego stelde daar niet veel tegenover, ook omdat de verdedigende middenvelder Jorn Miedema weer veelvuldig ballen onderschepte. CVVO maakte het karwei ook meteen maar af. Na een schitterende combinatie tussen Tije en Gerben, behield laatstgenoemde het overzicht. Hoewel hij zelf in scoringspositie stond zag hij dat Jorn Dijkstra er nog beter voorstond. Jorn, niet zelden aangever voor anderen, rondde nu zelf beheerst af.

Tweede helft had ook schriftelijk gekund

De tweede helft had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Er was geen scherpte meer en om dat te onderstrepen leverde Marrin van der Zwaag, nog goed voor de assist bij de 0 – 1, binnen 5 minuten vier slechte voorzetten af. Trainer Ton Haarman probeerde het team nog van impulsen te voorzien met het inbrengen van verse krachten, maar het beste was er gewoonweg af. En niemand die het de ploeg kwalijk kon nemen.

Met 1 been in de tweede bekerronde

Alleen de ingevallen Lourens Visser zorgde nog voor een aantekening in het boekje van de verslaggever. Hij mikte alleen voor de keeper hoog over. Met de tweede overwinning in de poule staat CVVO met één been in de tweede bekerronde. Zaterdag aanstaande kan CVVO het karwei afmaken in en tegen Ens. Maar eerst oefent CVVO dinsdag 12 september nog tegen tweedeklasser VVI uit Idskenhuizen. Aanvang 20:00 uur.