30 september: Open tuin middag Piterstún

LEMMER – Op  zaterdag 30 september houdt de Piterstún een open tuin middag van 13.00 tot 15.30 uur. Iedereen is dan welkom, er is een groot aantal activiteiten en lekkers te proeven.

Groenten en fruit verbouwen

Op de tuin verbouwen de vrijwilligers groenten, fruit en aardappelen. Geheel biologisch. Vrijwilligers die meewerken delen de opbrengst. Dat geldt natuurlijk ook voor nieuwe vrijwilligers die zich aanmelden en waar de tuin nog wel een aantal van kan gebruiken. Het meenemen van een tas vol groente na afloop van een avondje wieden, plukken, grasmaaien en andere activiteiten is voor velen een mooi alternatief voor de veelal dure boodschappen van tegenwoordig.

Gezelligheid en sociaal contact

Toch gaat het daar niet alleen om op de tuin. Het sociale aspect is ook van groot belang. Mensen werken samen, praten samen en drinken een kopje koffie of thee samen. Er worden onderlinge contacten gelegd en de sociale samenhang is groot. De vrijwilligers vormen eigenlijk een kleine gemeenschap. Voor wie zijn sociale netwerk wat wil uitbreiden is de tuin dan ook een hele mooie manier om dat te doen door aan te sluiten.

Hapje en een drankje en informatie over meewerken

Zaterdag zijn er allerlei zaken te koop en staat er een hapje en drankje voor de bezoeker klaar. De middag is voor de gezelligheid, om informatie te geven en ook om nieuwe vrijwilligers eventueel enthousiast te maken voor de leuke groep en het werken in de tuin. Wie dat wil kan ook Vriend van de Piterstún worden.

Meer informatie

Op Facebook vind je ook meer over de tuin en zie je hoe gezellig het er is en wat er zoal geoogst wordt gedurende het jaar.