Zo zit het met de sloopvergunning van de oude SPAR en dit zijn de bouwplannen

LEMMER – Het duurde even voordat we van de gemeente een antwoord hadden op de vraag wat er nu precies gesloopt ging worden van het voormalige SPAR gebouw, aan de Lijnbaan 2 in Lemmer.

Gedeeltelijke sloop

Het antwoord is binnen en dat luidt:” De omgevingsvergunning is verleend voor het gedeeltelijk slopen van een voormalige supermarkt. De laagbouw gelegen aan de Nieuwburen te Lemmer zal hierbij geheel worden gesloopt. Daarnaast zal de hoogbouw gelegen op de hoek van de Lijnbaan en Nieuwburen worden gestript tot de bestaande betonnen draagconstructie.

Dit blijft behouden

De bestaande kelder, de dragende binnenwanden en de vloeren blijven behouden. De bestaande betonnen draagconstructie zal worden hergebruikt voor de verbouwing van een winkelpand tot 5 appartementen met winkel- kantoorruimte.

Vergunning voor verbouw tot 5 appartementen met winkel en 3 starterswoningen

Er loopt nog een aanvraag voor een omgevingsvergunning. Die is voor het verbouwen van een winkelpand tot 5 appartementen met winkel- kantoorruimte en het oprichten van 3 aan één gebouwde starterswoningen. Het plan is dus om dat op de plek van de voormalige SPAR te realiseren. Deze aanvraag moet de gemeente nog behandelen.