Kan de gemeente een Domino’s weigeren?

In dit pand van de voormalige groentewinkel van Van Looy zou de Domino's dan komen.

LEMMER – Op het artikel over een aanvraag voor een Domino’s (pizzaketen) op de Kortestreek (voormalige groentehandel Van Looij) kwamen nogal wat reacties van mensen. Zo vonden velen dat er al meer dan genoeg pizzeria’s zijn. Lemsternijs vroeg de gemeente of zij zelf kan bepalen of daar een restaurant mag komen en ook wat voor een restaurant.

Regels

De reactie van de gemeente is als volgt:”Als gemeente hebben wij regels vastgelegd binnen het bestemmingsplan. Het pand aan de Kortestreek 4 in Lemmer heeft een ‘Centrum’ bestemming (artikel 6 van het bestemmingsplan). Binnen deze bestemming is zowel detailhandel als horeca (tot categorie 5) mogelijk.

Zelf kiezen

De ondernemer mag volgens de gemeente verder zelf kiezen om welk type horeca het gaat. De gemeente heeft daar geen invloed op.

De procedure

Op de vraag wat nu de verdere procedure is, antwoordt de afdeling voorlichting: “De aanvraag is twee weken geleden ingediend en de aanvraag is in behandeling genomen. De procedure is dat er binnen acht weken door de gemeente op de aanvraag besloten moet worden. De gemeenteraad hoeft dit niet te behandelen.”