Dringend beroep op gemeente om schoolzwemmen terug te brengen

LEMMER – De NCPN doet een dringend beroep op het college van burgemeester en wethouders om het schoolzwemmen dat betaald wordt door de gemeente terug te brengen. Enige tijd na het ontstaan van de nieuwe gemeente De Fryske Marren verdween dat schoolzwemmen.

Oproep Nationale Raad Zwemveiligheid

Vele jaren later doet de Nationale Raad Zwemveiligheid een dringend beroep op alle gemeenten om dat weer in te voeren. “Naar ik mag aannemen heeft ook uw college van deze dringende oproep kennis genomen.” De NCPN vraagt zich dan ook af hoe dringend B&W deze oproep vindt, gezien de Fryske Marren een gemeente is met veel open water. De partij vindt dat het om die reden het van groot belang is dat men de zwemkunst zo jong mogelijk machtig is.

Hoeveel kinderen volgen zwemlessen?

Ook wil de fractie cijfers over het aantal basisschoolgaande kinderen in de gemeente dat zwemlessen volgt. Zo wil de partij enig idee krijgen om hoeveel kinderen het geld die geen zwemlessen volgen. De partij van Rinze Visser wil verder mening of B&W ook vindt dat het zeer belangrijk is dat kinderen in onze waterrijke gemeente zo vroeg mogelijk moeten kunnen leren zwemmen.