Elle6 buffelt 12 km in bloedhitte

TERHERNE – Afgelopen zaterdag 8 juli was de Elle6 present in Terherne voor de Kameleonrace. JOK nam alle drie de Lemster sloepen op sleeptouw, deze keer hoefden de dames dus zonder hobbelende trailer op pad. Het beloofde weer een superwarme dag te worden en wederom werd de wedstrijd ingekort. Het werd 12 km buffelen in de hitte in plaats van 16. En warm was het zeker…

De start van de Elle6 was om iets na 12 uur. Toen het bijna zover was, lagen ze met hun gast-stuurvrouw Anka tussen de andere sloepen te dobberen. “Geen schaduw te vinden helaas. Deze keer startten we tegelijk met de Pulp Fiction, de nummer 1 van vorig jaar. En op dit moment ook de klassementsleider. De start gaat bij ons meestal als een speer en dat waren we ook deze keer van plan. Het ging niet helemaal naar wens, maar de eerste paar 100 meter bleven we de Pulp toch maar even mooi voor. Toen ze ons één keer voorbij waren, werd de afstand tussen beide sloepen vrij snel groter.”

Enige verkoeling

Op het open water stond er nog wel wat wind dat ietwat verkoeling gaf. “In de sloten en smalle stukken stond geen zuchtje wind en voelde het alsof we met zijn allen in een sauna zaten te zweten. Bij deze wedstrijd startten de dames- en herensloepen door elkaar. Het was dan ook niet zo gek dat we door best wel een aantal sloepen werden ingehaald. Niet altijd helemaal op de juiste en meest sportieve manier helaas. Maar ok, we geven niet op. Na een paar kilometer werden we ook door onze eigen mannen in de L8 ingehaald. We lieten de koppen niet hangen en bleven stug doorroeien. Dit onder aanmoediging van onze supporters op een meevarende sloep.”

Inlopen

Over de helft ging het team door in de zinderende hitte. Op weg naar huis liepen ze op een aantal sloepen in.  “Daar kun je je dan mooi aan optrekken en het lukte ons dan ook om nog een paar sloepen in te halen. Weer onder de brug door richting finish, of althans zo leek het. Door wat de startlijn was, maar dus niet de finishlijn nog een dikke kilometer te gaan. En ook in de laatste paar 100 meter lukte het ons nog om een sloep in te halen. En toen was daar toch eindelijk het verlossende schot, we hadden het weer gedaan.”

Teleurstellende uitslag

Na het wedstrijd was het even gezellig napraten, wat eten en drinken en even zwemmen. Maar vooral proberen uit de zon en in de schaduw met een beetje wind te blijven. Vervolgens werd door de dames besproken hoe ze dachten dat ze het gedaan hadden. In hun optiek en in vergelijking met een eerdere wedstrijd op zich nog niet zo gek. “Maar we wisten natuurlijk niet hoe alle andere sloepen het hadden gedaan. Na een paar uur kregen we een ietwat teleurstellende uitslag, 10e in de Hoofdklasse, van de 10… Wat wel weer positief was: de verschillen tussen de nummers 5 t/m 10 waren vrij klein. Een overbrugbaar verschil.”

De Elle6 gaat nu een ietwat rustiger periode in wat roeien betreft. Het team blijft zo goed en zo kwaad als het kan de gehele zomervakantie doortrainen. Verder gaan ze er in de tweede helft van het roeiseizoen 2023 weer vol tegen aan!