Lemster Visserijdagen staan voor de deur

LEMMER – Komend weekend zijn de Lemster Visserijdagen. Op vrijdag is er volop gezelligheid met de “Lemster fiswiefkes “ die in het centrum de accordeon klanken zullen laten galmen, Harald en Hielke Fuchs tonen hun kotter bij de blokjesbrug, de LE50 vaart af en in de avond is er een viswedstrijd olv Jan van der Werf, bij de Lemmer 50. Meedoen kan nog steeds, opgeven bij Jan.

Vanaf 21.00 uur is er muziek bij cafe de Held waar” Duo Suitz” hun veelzijdigheid zal tonen.

Visroken

Zaterdag gaan “de Lemster jongens “wederom vroeg heerlijke vis/ poon roken. Het oude ambacht herleeft bij deze heren en de lekkernijen zijn natuurlijk niet te versmaden. Vanaf 10.00 uur is er op de Kortestreek en Langestreek weer een gezellige braderie. In de middag treed Vios op , deze drumband zal rond de binnenhaven en bij de Lemster sluis optreden. Verder zijn er diverse shantykoren en natuurlijk het eigen Lemster shantykoor. Zij zullen rond het Dok hun muzikale klanken laten galmen.

Zakslaan

Of het zakslaan doorgaat is heel erg de vraag. Er waren maar 6 aanmeldingen en dat is veel te weinig.

Live muziek

‘s Avonds is er ín de Held live muziek. Het duo Grytz en Grize staat wederom in voor een gezellige avond, zodat ook de zaterdag onder gezellige klanken afgesloten kan worden.

Meer shantykoren

Op zondag treden weer een aantal shantykoren op. Zo zijn de Headammers en Tegenwind present die vanaf 12.30 – 16.30 uur een optreden verzorgen in het centrum. Die dag zijn ook de “Lemster Fiswiefkes “weer present met hun fiskar en accordeon..