Duurzaam met de trein op reis door Europa

Maak een onvergetelijke treinreis door Europa en kies voor een duurzame en eco-positieve manier van reizen. Met een treinreis stoot je tot wel 90% minder CO2 uit dan met een vliegreis. Verklein je milieu-impact door de trein te pakken.

Treinreizen gedoe? Kies voor een verzorgde treinrondreis

Ontspannen op treinvakantie in Europa? Kies voor een volledig verzorgde eco-vriendelijke treinrondreis van Opreis.nl. De treinen inclusief zitplaatsen worden vooraf voor je geboekt en je verblijft in gezellige hotels, in de buurt van het centrum en dichtbij het station. Een treinreis Europa is gemakkelijk, ontspannend, avontuurlijk en duurzaam!

De mooiste treinvakantie landen van Europa op een rij

Zwitserland per trein

Zwitserland is misschien wel het mooiste treinreis land ter wereld en je bent er al in 6 uur per rechtstreekse trein naar Basel. Door de panorama ramen van de trein zie je de spectaculaire berglandschappen en alpenweiden aan je voorbij gaan.

De Bernina Express wordt gezien als één van de mooiste treinroutes van heel Europa, maar er zijn nog veel meer bijzondere trajecten door Zwitserland. Denk bijvoorbeeld aan de Golden Pass Line, de Glacier Express en de Gotthard Express.

Noorwegen per trein
Reis met de ferry direct vanaf Nederland naar Noorwegen. Het schip beschikt over comfortabele privé hutten, een winkelcentrum, restaurants, verschillende bars en zelfs een sauna.

Eenmaal aangekomen in Noorwegen kun je de trein nemen over één van de beroemdste spoorlijnen ter wereld, de Flamsbana. Of geniet van de verbluffende Noorse landschappen tijdens een treinrit op de Bergensbanen.

Schotland per trein
Er is geen betere manier om van de schitterende Schotse natuur te genieten dan met de trein. Het treinsysteem in Schotland is goed geregeld en het reizen is erg comfortabel. Je rijdt langs idyllische dorpjes, langgestrekte Lochs en sprookjesachtige valleien.

Reis door de Schotse Highlands met de luxe nachttrein ‘de Caledonian Sleeper’, of neem de trein over de de magische wereldberoemde West Highland Line.

Start je treinreis door Europa vanaf een treinstation in de buurt

Start je treinreis door Europa vanaf een station in Nederland en reis gemakkelijk en comfortabel door heel Europa.  Je stapt in je eigen dorp of een stad  in de buurt op de trein en komt op het einde van de dag of in de ochtend aan op je eerste plaats van bestemming. Onderweg kun je de tijd in de trein op een nuttige en aangename manier besteden.

Verre treinvakanties

Ook als je verder wilt reizen dan Europa kan dit per trein. Ga bijvoorbeeld op treinreis naar Centraal Azië. Treinreis specialist Mevo Reizen heeft meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren van bijzondere treinrondreizen, zoals de de Zijderoute Express, de Transsiberië Express en treinreizen door de Baltische staten.

Externe content