15 mei: Aftrapbijeenkomst van In Gesprek over Roken

LEMMER – Stap voor stap zijn we op weg naar de rookvrije generatie. Schoolterreinen zijn nu al rookvrij en vanaf 2025 is roken ook verboden op sportterreinen, speeltuinen en kinderboerderijen. Voor de een is dit een verademing, voor de ander moeilijk en overdreven.

Programma In Gesprek over Roken

In Lemmer en omstreken is dit jaar het programma In Gesprek Over Roken gestart. Buurtwerkers van Sociaal Werk De Kear, gezondheidsbevorderaars van GGD Fryslân en zorgprofessionals uit Lemmer en omgeving trekken hierin gezamenlijk op. Het doel is om roken beter bespreekbaar te maken, stoppen-met-roken-zorg toegankelijker en niet-roken als de sociale norm te gaan zien.

Aftrapbijeenkomst

Op 15 mei a.s. is er om 19.15 uur in Bibliotheek Lemmer een aftrapbijeenkomst voor iedereen die zich betrokken voelt bij dit onderwerp. Denk hierbij aan inwoners, ondernemers, (sport)verenigingen en werkgevers. We gaan met elkaar, rokers en niet-rokers, in gesprek over roken en over hoe wij er met elkaar voor kunnen zorgen dat niemand wordt uitgesloten op de weg naar de rookvrije generatie.

De organisatie hoopt mensen op 15 mei  in de Bibliotheek in Lemmer te ontmoeten. Vanaf 19.15 uur staat de koffie en thee klaar. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.