CVVO verliest na 7 winstpartijen

Abel van Asch verdedigt

LEMMER – Op deze natte winderige zaterdag trok de karavaan nu richting Bolsward. Waar het in Lemmer met bakken uit de hemel kwam, was het in Bolsward de eerste 10 minuten nog wat regenachtig waarna zowaar de zon doorbrak. Zou de door blessures en schorsingen geteisterde formatie in staat zijn om het de koploper lastig te maken? Om 15.00 uur floot de achteraf goed leidende scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

Rouwband

De mannen van CVVO droegen een rouwband in verband met het overlijden van Bertus, de vader van Lammert Schut.

Eerste goal

De eerste goal werd door deze reporter gemist en hij moest het doen met een ooggetuigenverslag. Binnen de minuut lag de bal al in de goal. Wilco Folkerts van Bolsward passeerde knap twee verdedigers van CVVO, waarna de bal op rechts bij zijn teamgenoot Davey Lohman belandde. Deze haalde doeltreffend uit: 1-0 achter. Gezien de laatste weken is dit geen reden voor paniek, want zijn we al niet veel vaker vanuit een achterstand alsnog tot winst gekomen? Maar Bolsward voetbalde erg makkelijk, technisch vaardig met veel bewegende mensen.

Eigen doelpunt

Toch hielden de jongens zich staande, met behulp van paal, lat en een uitstekende Merlijn bleef het 1-0. CVVO kwam er soms gevaarlijk uit, in de 16e minuut resulteerde dit in een kans die door Robyn werd gemist. In de 21e minuut een indraaiende hoekschop van Jelmer Visser, Bolsward kreeg de bal niet weg en maakte een eigen doelpunt 1-1. Erik had een pegel in gedachten die helaas ver over ging, op het half uur een vrije trap van Jelmer Visser langs de muur die een prooi voor de keeper werd.

Dreigend Bolsward

Bolsward bleef dreigend en erg sterk aan de bal, Merlijn redde ten koste van een hoekschop die enkele tellen later snoeihard werd naast gekopt. Met 1-1 aan de thee, terwijl het publiek van CVVO bezit nam van de kantine.

Tweede helft

De tweede helft begon iets minder furieus als de eerste. Het bleef vrij lang 1-1 dus een goed resultaat zat er nog steeds in. Een snel genomen vrije trap werd bijna door Lourens Visser verzilverd, Bolsward bleef dreigend en wachtte geduldig op kansen. Yannick Keetman die een prima pot speelde gaf een prachtige diepe bal op Jorn Dijkstra die de goede keeper van Bolsward net niet kon verschalken. Ook de vrije trap van Erik van de Berg die net gemist werd door Lammert had een beter lot verdiend. Kansen voor beide partijen, Abel van Asch schoot over. Na ongeveer een half uur in de tweede helft redde Merlijn wederom, maar de hoekschop die hieruit voortkwam verdween in één keer achter hem in het doel. De speaker dacht nog even dat spits Bart Gietema van Bolsward zijn 200e doelpunt had binnen geknikt, maar deze gaf na de wedstrijd toe dat hij de bal niet had geraakt. Ton Haarman wisselde nog drie spelers om het tij te keren, maar helaas viel de 3-1 in plaats van de 2-2. Wilco Folkert van Bolsward vond met een schitterend schot het net.