Buurtkast geeft wat anderen (weg)geven

LEMMER – Geertje van der Schaaf heeft aan de Urkerstraat 37 een buurtkast/ruilkast neergezet. In de kast kunnen mensen artikelen weggeven die ze niet meer gebruiken of die ze graag willen doneren. Mensen (vooral degenen die het wat minder hebben) kunnen er gebruik van maken en er uit halen wat ze nodig hebben. Naast halen en brengen, mag ruilen trouwens ook.

Super enthousiaste reacties en veel giften

Geertje die al veel langer met dit idee rondliep om mensen een beetje te kunnen helpen in deze moeilijke tijd had nu de mogelijkheid om het te realiseren. En die kans greep ze dus met beide handen aan.  “En ik heb al gelijk ondervonden dat veel mensen super enthousiast zijn en spullen aanbieden en brengen. Alleen weten veel mensen die het nodig hebben, nog niet dat de kast er is.”

Hoe werkt het?

Wie wat nodig heeft uit de kast kan het er op alle momenten uithalen. Dat geldt ook voor brengen en ruilen. De kast staat naast de voordeur bij de Urkerstraat 37 en aanbellen hoeft dus niet. “Dit om het laagdrempelig te houden. In feite kan iedereen er gebruik van maken, maar vooral voor mensen die het niet breed hebben hoop ik dat het wat kan bijdragen,” zegt Geertje erover.