CVVO verliest topper van SC Bolsward

De doelpuntenmaker van CVVO Jens Schirm

LEMMER – Zaterdag stond er een topper op het programma op sportpark De Rien. CVVO was gastheer van koploper SC Bolsward dat een punt voorsprong had op CVVO. Het werd een echte wedstrijd en wat is het mooi dat CVVO de wedstrijden op echt gras kan afwerken. CVVO vocht voor elke centimeter van dat gras, maar kon daarmee niet voorkomen dat het voetbaltechnisch betere Bolsward de punten mee naar huis nam.

De middag begon nog zo goed voor CVVO. In de tweede minuut belandde het speeltuig na een goede aanval op de rechterflank bij Erik van de Berg. Erik leverde een afgemeten voorzet af op Jens Schirm die de bal met links keihard tot doelpunt promoveerde: 1 – 0. Na 10 minuten had Jorn Miedema de 2 – 0 op zijn schoen. Hij kapte en draaide zich op de rand van de 16 vrij, maar zijn lage schuiver belandde op de paal. De defensie
van Bolsward, opererend in een nieuwe bezetting, moest duidelijk nog even wennen. Toch nam Bolsward langzamerhand het heft in handen en met name de linksbuiten Wilco Folkerts, spelend met rugnummer 10, was een plaag voor de verdediging van CVVO. Zodra hij in balbezit kwam ging de turbo er op en liet hij niet zelden rechtsback Junior van Loveren zijn hielen zien. Op het kwartier omspeelde hij keeper Danny Burgers, die hem ten val leek te brengen. Bolsward smeekte om een strafschop, maar de scheidsrechter besliste niet voor het laatst deze middag in het voordeel van CVVO. Bolsward zette aan en bestookte het doelgebied van CVVO met harde voorzetten vanaf de flanken. Dit leverde een kopkans op voor de Bolswarders maar de bal verdween over het doel. Maar ook CVVO kreeg kansen, ondanks het veldoverwicht van Bolsward. Erik van de Berg deponeerde een vrije trap op het hoofd van Jorn Miedema, maar zijn kopbal ging net naast. Na een half uur kwam Bolsward op gelijke hoogte via een van richting veranderd afstandsschot: 1 – 1. Vervolgens kregen beide ploegen de kans om op voorsprong te komen. De nummer 11 van Bolsward zette de bal voor, maar de daarop volgende kopbal belandde op de paal. CVVO kreeg nog een hele grote kans via Jens Schirm. Het schot van Jens leek op weg naar het doel, maar de prima keeper van Bolsward kreeg nog net zijn linkerhand tegen de bal. Vlak voor rust deelde de scheidsrechter een rode kaart uit aan een speler van Bolsward, maar dit bleek de verkeerde speler te zijn. De scheids corrigeerde dit en gaf de kaart alsnog aan een teamgenoot. Daarop ontstond er veel discussie en na het nodige overleg besloot de warrig leidende leidsman de kaart maarhelemaal in te trekken. Vlak daarna konden de beide teams aan een welverdiende, maar bovenal rustgevende bak thee.

Trainer Ton Haarman besloot de zaak in de tweede helft om te zetten. Hedzer Bergstra verving de licht geblesseerde Junior van Loveren en Jorn
Dijkstra kwam  in het veld voor Jelmer Waaijer. De tweede helft was nog maar net op gang of CVVO kwam op achterstand. De verdediging kreeg de bal niet weg, waarna Wilco Folkerts van Bolsward de bal uit de lucht opving, controleerde en beheerst afrondde: 1 – 2.  CVVO zette aan en het spel verplaatste zich wat meer naar de helft van Bolsward, mede omdat CVVO de nodige vrije trappen (cadeau) kreeg. Een schot van Lars
Rottiné ging net naast en een schot van Jorn Dijkstra werd geblokt.
Ondertussen kon Danny Burgers zich verder onderscheiden met de nodige reddingen, want Bolsward kwam er steeds gevaarlijk uit. Hedzer Bergstra kon nog twee keer ternauwernood redding brengen op de doellijn. Nadat een speler van Bolsward alsnog de rode kaart kreeg (2 x geel), was het slotakkoord voor SC Bolsward. De Bolswarders kregen een vrije trap op een meter of 25 van het doel. Danny Burgers besloot dat het metselen van een muur niet nodig was en daar maakte linkspoot Davey Lohman van Bolsward gretig gebruik van. Hij pegelde de bal snoeihard in bovenhoek achter de verbouwereerde Danny.

Volgende week moet CVVO het opnieuw opnemen tegen een sterke tegenstander. Het speelt dan uit tegen Heerenveense Boys.