Vette prijzenregen boodschappen bingo Jumbo Altenburg Lemmer

LEMMER – Dinsdagavond werden er veel en vette prijzen uitgereikt aan mensen die bingo hadden gehaald met een bingokaart van de Jumbo boodschappen bingo, een initiatief van Jumbo Altenburg Lemmer. Bij boodschappen kregen mensen stickers met daarop de nummers, de kaarten moesten daarmee gevuld en een joker kon geplakt worden daar waar hij nodig was. Wie der kaart vol had en dus bingo, kon hem in de winkel inleveren en kreeg ook alvast een prijsje. Het echte werk was echter bewaard voor dinsdagavond. Toen mochten de grote winnaars naar autobedrijf A6 auto’s kome. Ze waren gebeld met de mededeling dat ze winnaar waren, maar wisten echter niet wat ze hadden gewonnen.

Zelf je lot bepalen

Dat bepaalden ze namelijk zelf: ze mochten uit een bak met kaartjes eentje kiezen en dat werd hun prijs. Het prijzenpakket was uitgebreid: van gevulde jumbotassen, tot waardebonnen van de Jumbo, tot  waardebonnen die waren gesponsord door kledingwinkel Johnsons, een Weber BBQ met een waardebon van de jumbo, dinerbonnen gesponsord door Bistro Âld Lemmer & Eetcafé the British Pub, en bluetooth speakers gesponsord door Expert. En dan waren daar natuurlijk die superhoofdprijzen: een jaar lang een auto rijden van A6, een smart tv die niet onderdeed voor een bioscoop van Expert en dan ook nog eens 3 keer een minuut winkelen in de Jumbo.

Houtskool werd een auto

Mientje Portijk won een jaar lang het gebruik van een auto van A6.nl. Tot haar grote verbazing mogen we wel zeggen. “Ik ben dit weekend jarig en we gaan barbecueën. Ik dacht het zou mooi zijn als ik zo’n zak houtskool zou winnen. Dat het zo’n grote prijs werd, had ik nooit kunnen denken.” Zelf rijdt ze in haar eigen auto, ,maar er zijn genoeg gegadigden onder haar kleinkinderen laat ze weten die wel van deze prachtige kans gebruik willen maken.

“Ik tril er gewoon van”

Nog veel verbaasder was Marjan van der Laan die van ongeloof gewoon wat stond te trillen. Ze wint nooit wat en dat het nu zo’n fantastische prijs werd, kon ze eigenlijk nog steeds niet geloven. En als het apparaat wat heen en weer wordt geschoven en de gewonnen auto wat te dicht in de buurt komt, staat ze doodsangsten uit. Zo blij is ze met de gewonnen prijs. De 1 minuut winkelen werd gewonnen door de familie Aukema, Joke Meijer en M. Davids. Zij mogen in een later stadium door de winkel draven om daar van alles bij elkaar te shoppen.

Marjan kon het echt niet geloven dat ze zo’n prijs had gewonnen.

“Ik heb helemaal niet meegedaan”

Geke Smits-Boersma uit Sondel werd ook gebeld door de Jumbo en bleef maar zeggen dat ze helemaal niet iets kon winnen. Ze had immers helemaal geen kaarten ingestuurd. Haar man bleek de boosdoener. Hij had op haar naam een groot aantal kaarten ingestuurd, terwijl zij van niets wist. De hele dag in de aanloop naar de prijsuitreiking hebben ze er al lol om. “Ik vraag haar al de hele dag of ze ook zenuwachtig is. We zouden eerst op de fiets trouwens. Maar toen zei ik tegen haar:”Stel dat we die grote tv winnen. Dan kunnen we niet op de fiets. En vergeet je rijbewijs niet. Misschien heb je wel een jaar lang een auto voor de deur staan.” Het tweetal won uiteindelijk een dinerbon van  Bistro Âld Lemmer & Eetcafé the British Pub en zijn daar dolblij mee. “Hartstikke mooi. En een leuke bijeenkomst met een hapje en een drankje en we hebben de hele dag lol gehad. Er mag best wat meer humor bij in het leven,” zegt haar man lachend.