En de zoveelste hobbel in project Straatweg

LEMMER  – Kwestie van stoepje eruit, stoepje erin en stoepje er alweer uit. Zo ongeveer is het met de Straatweg momenteel. Het trottoir op de Straatweg lag er namelijk net netjes in en is er nu weer gedeeltelijk uitgetrokken. De glasvezelkabel moest er namelijk nog doorheen. De mensen die aan de Straatweg wonen, hebben al die tijd al aangegeven dat er beter gewacht kon worden met die bestrating totdat die kabel er lag. Maar kregen volgens hen nul op het rekest. Dat was niet het pakkie-an van de gemeente kregen zij volgens eigen zeggen te horen.

Misverstand

De gemeente zegt nu overigens iets anders als Lemsternijs vraagt naar wat voor extra kosten en ongemak dit weer met zich meebrengt. De reactie is:” Hoewel het wel van te voren afgestemd was, is daar toch een misverstand ontstaan. Waardoor de glasvezel toch later kwam dan de herinrichtingswerkzaamheden. Dat is natuurlijk erg vervelend en zonde van het werk.”

Zoveelste hobbel

Het is hobbel zoveel in het herinrichtingsproject Straatweg. Door de aanwezigheid van roeken werd het project eerder ook al stilgelegd en wordt de voortgang pas later hervat. Velen vonden dit onbegrijpelijk omdat iedereen wist dat de vogels er altijd al zaten en het broedseizoen was. De NCPN stelde er ook nog vragen over en vond het onbegrijpelijk dat zo dure en omvangrijke projecten veel oponthoud hebben.