Zondag 12 juni, Openlucht Kerkdienst De Ulesprong

DFM – Na 4 jaren mogen we weer naar buiten. In 2018 organiseerden de samenwerkende Protestantse Gemeenten rondom het Tjeukemeer de eerste openlucht kerkdienst bij de Ulesprong. Het idee was om dit elke 2 jaren te herhalen. Corona verhinderde dat de dienst in 2020 buiten kon doorgaan. Een alternatief programma was het gevolg. Net als vele andere evenementen, werd de openlucht kerkdienst doorgeschoven naar 2021. Opnieuw verhinderde corona het doorgaan maar werd een andere invulling van de viering gevonden.

9 samenwerkende gemeenten komen samen

Eindelijk mag het weer en  wordt de draad van de tweejaarlijkse cyclus weer opgepakt. Aanstaande zondag 12 juni om 10.00 uur bij de Ulesprong komen de 9 samenwerkende gemeenten bij elkaar. De voorgangers zijn, Ds C. Ferrari uit Joure, Ds G. Keijzer uit Idskenhuizen, Sint Nicolaasga en Tjerkgaast en Ds M. Hadnagy uit Sint Johannesga, Delfstrahuizen. Muziekkorps Crescendo uit Lemmer onder leiding van Andries Kramer zorgt voor de muzikale omlijsting.

Meer informatie

Bezoekers kunnen op de fiets komen, met de auto (bij voorkeur carpoolend in verband met beperkte parkeergelegenheid) of met de bussen die specifiek voor deze kerkdienst worden ingezet. Op de websites van de lokale Protestantse Gemeenten staat meer informatie met onder andere de dienstregeling van de bussen maar ook de link om de dienst online te volgen.