Elle6 wint 3e prijs hoofdklasse op Urk

LEMMER – De Elle6 heeft vorige week op Urk de 3e prijs gewonnen in de hoofdklasse roeien op Urk. “De roeiwedstrijd valt hier altijd samen met Urker dag, dus allemaal feest.. Iedereen in klederdracht en veel, heel veel vis. Ook voor de roeiers, dus eerst roeien en dan smullen.”

IJsselmeer blijft lastig

Het was een mooie dag, met Noordoostenwind. Dit lijkt gunstig, maar het IJsselmeer blijft altijd een lastige.  Rond half 1 mochten de roeiers los vanuit de haven. Het was daar een drukte van jewelste, dus zodra ze op 1 lijn lagen, (stil liggen hoefde niet) mochten ze van start. De haven uit, rechtsaf het IJsselmeer op, een boei ronden en dan op naar de windmolens.. veel golven, van de zijkant en daarna vol op de punt. Maar door krachtig door te roeien en uitermate strak stuurwerk van stuurman Dereck lagen ze na 5km helemaal aan kop van het veld.  De windmolens kwamen in de beeld en de top van het veld kwam dichterbij. “We trekken door.. wij ronden de eerste windmolen als eerste, dat lukt.. op naar de 2e en dat lukt ook.. we roeien samen een stuk op met krachtige sloepen, dit gaat mooi zo. De laatste bocht gaan we in om nog 1 x de golven vol van opzij te krijgen.  Zwaar roeien maar we zetten door. Op naar de haven, nog even om een klipper heen manoeuvreren en dan over de finish.”

Mooie race geroeid

Mooie race geroeid en snel, maar is het snel genoeg.. we genieten van de zon, de toeschouwers, familieleden en een fris drankje.  Dan kranen we de sloep, frissen ons zo goed en zo kwaad als dat kan op, en dan is het wachten. Maar op Urk doen we dat onder het heerlijke genot van gerookte rode poon, kibbeling en patat.. smullen maar! Prachtig weer, de sfeer zit er goed in, het is beregezellig. Dan de prijsuitreiking.. een minimaal verschil tussen de 3e en de 2e plek.. maar oh wat zijn we blij en trots met deze 3e prijs in de hoofdklasse! Even bijkomen, volop in training om zaterdag 18 juni te roeien door de grachten van Zwolle.