Sible seit: “weekend met zonnige perioden”

Bij restaurant De Brekkenis dit jaar weer een gezellige braderie. Voor standhouders en mensen die op de vlooienmarkt willen staan is nog plaats.

LEMMER – De natuur heeft ons deze week 50 mm regen geschonken. Daarmee is de droogte ten einde. Dat is goed nieuws lijkt mij. Op temperatuurgebied hebben we op dit moment ook weinig last van opwarming. Soms lijkt het allemaal toch nog een beetje gewoon. Ja en dan is dit het weekend van 10-11 juni, het weekend waarbij de cracks van CVVO en Lemmer de strijd aanbinden. Tijdens de wedstrijden (strijd der giganten) kan vrijdagavond de paraplu thuisblijven. (it bliuwt drûch)

Vandaag (vrijdag) wordt er vanuit Frankrijk en zuid Engeland een mooie loper uitgerold. Aan de andere kant ligt er ten noordwesten van Ierland ligt een stevige depressie. Gelukkig blijft hij op afstand. Toch blijft hij wat gapend toe te kijken en wacht toch op een eventuele kans. Zo zal hij vrijdag op het eerste deel van de dag toch nog in staat zijn om er een buitjes uit te persen. Vrijdagavond zal het droog zijn.

Zaterdag en zondag verandert er niet veel. Het lijkt droog te blijven met een lekker zonnetje. Dit hebben we te danken aan die uitloper van hogedruk.

Weekendverwachting

Vrijdag

In de ochtend en begin van de middag zorgt een warmtefront voor wat lichte buitjes. In de middag en avond droog en steeds vaker zon. Er staat een matige zuidwestenwind kracht 3-4. Het wordt maximaal 19 graden. In de avonduren is het 17 graden later dalend naar 15 graden.

Zaterdag

Mooie droge dag met mooie zonnige perioden. De wind is zuidwestelijk, kracht 3-4. 19 graden. In de avond is het 17 graden later dalend naar 15 graden.

Zondag

Droog met regelmatig zon. De wind is meest westelijk, kracht 3-4. 19 graden. Gewoon Hollands zomerweer. Na het weekend blijven we meestal onder de beschermende vleugels van hogedrukgebieden die in onze buurt bivakkeren. Het zorgt voor een westelijke stroming met blauwe luchten en mooie stapelwolken. Er valt weinig of zelfs helemaal geen regen. In de tweede helft van de komende week proberen enkele verzwakte storingen voor een bui te zorgen. De wind draait dan wat bij naar noordwest. Uit deze hoek krijgen we natuurlijk geen zwoele avonden en echt zomers weer. Daarvoor moeten we nog even geduld hebben beste lezers.

Verwachting 1e helft van de volgende week

Maandag

Droge dag met regelmatig een lekker zonnetje. De matige wind komt uit west tot noordwest, kracht 3-4. 17 graden.

Dinsdag

Alweer droog met af en toe zon. De wind is zwak noordwestelijk kracht 2. 17 graden.

Woensdag (Wouda gemaalloop)

Droge dag met mooie zonnige perioden. De wind zwak tot matig kracht 2-3. De temperatuur schommelt rond de 20 graden.

Wist u dat?

Het vorig jaar in de periode van 1 t/m 10 juni overdag gemiddeld 23,4 graden was. Dit jaar (2022) is het koeler met 18,5 graad. Normaal is het gemiddelde 19 graden. Het is dus iets te koel.

Wist u dat?

Het 16 jaar geleden in deze fase van juni erg mooi weer was. Het was op 11,12 en 13 juni tropisch warm. Zo werd het op 13 juni ruim 33 graden, een dag later op 14  juni was het de helft koeler met 17 graden.

Wist u dat?

Het vandaag 27 jaar geleden (1995) het op 10 juni niet warmer werd dan 13 graden.

Weerspreuk

Kwaken de kikkers eensgezind, dan komt er vast weer met een noorden wind.

Sible Waaijer