Sandy Glerum opent nagelsalon Mystical Nails

LEMMER – De 35-jarige Sandy Glerum en moeder van 2 kindjes heeft zaterdag haar nagelsalon Mysical Nails geopend aan de Munnikplaat 33 in Lemmer.

Opleiding

Een passie voor nagels had ze al vanaf 2007, maar door privéomstandigheden verwaterde die liefde. Toch werd ze 4 jaar geleden opnieuw geïnspireerd en wilde ze het mooie vak van nagelstyliste weer oppakken. “Ik ben eerst zelf gaan oefenen, maar al snel kwam ik erachter dat even een gellakje zetten of nagel verlengen niet zo vanzelfsprekend is. Dat er meer kennis nodig is over anatomie en pathologie. En ook dat de methodes van het zetten flink vernieuwd zijn.” Daarom ging ze in Sneek een opleiding volgen. “Deze opleiding tot nagelstyliste en anatomie/ pathologie heb ik glansrijk gehaald.”

Ondernemersplan

Sandy had op dat moment een bijstandsuitkering, en kwam terecht in een reïntegratieproject via Bureau zelfstandige Fryslân. “Voordat ik een bedrijf op ging zetten moest ik een ondernemersplan schrijven. Daarbij kreeg ik begeleiding via Vuurkracht in Heerenveen. Vanaf 1december heb ik Mystical nails ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Maar heb er toen nog niets mee gedaan, want ik ging toen eerst met zwangerschapsverlof.”

Zonder hen was het een droom gebleven

Hoewel Sandy er zelf alles aan heeft gedaan om haar droom waar te maken, hebben anderen haar daarbij ook flink geholpen. “Mijn verloofde Patrick van de Pas en zijn vader hebben het gebouw opgeknapt waar ik mijn praktijk in heb. Mijn ouders hebben me altijd enorm gesteund. En Koos Lanting heeft me altijd geholpen door het maken van prachtige foto’s. Daarnaast ben ik heel goed begeleid door Bureau zelfstandige Fryslân, de gemeente de Fryske Marren  en boekhouder Jan de Jong. Zonder deze mensen was de nagelsalon waarschijnlijk een droom gebleven.”

Meer informatie

Vanaf 4 juni is Sandy klaar om klanten te ontvangen en de nagels en handen mooier te mogen maken. Ze geeft een groot scala aan behandelingen waaronder: Easygel nagels, gellak, Nailart dmv cateye, stamping, folie etc. Ook geeft ze anti-nagelbijt behandelingen. En voor de pijnlijke handen (reuma/ winterhanden) heerlijke Spa manicure met een scrub, paraffinebad en massage. Klanten kunnen terecht aan de Munnikplaat 33 in Lemmer. Mystical Nails is ook te vinden op Facebook en Instagram.