Wind vrijdag weer spelbreker: zaterdag nieuwe kansen

LEMMER – En opnieuw kon er vrijdag tijdens de skûtsjewedstrijden van Lemmer Ahoy niet gezeild worden. De organisatie laste de wedstrijden voor die dag af, door de te harde wind. Ook donderdagmiddag kon er niet gezeild worden. Zaterdagochtend is op de Facebookpagina te lezen dat watersportvereniging de Zevenwolden de banen aan het klaar maken is in de baai. Planning is dat de eerste wedstrijd dan om 10.30 uur begint.

Tijdens Lemmer Ahoy zeilen skûtsjes uit zowel de SKS en de IFKS en kijken ze naar elkaar en elkaars kwaliteiten in de aanloop naar de rest van het seizoen. Of er zaterdag de hele dag gezeild kan worden? We hopen het natuurlijk. Onze weerman Sible voorspelde vrijdag ook op zaterdag best veel wind. Uit de weerbeelden die de Zevenwolden deelt, blijkt er vandaag een kracht 5 zou staan. Gisteren was dat nog kracht 6.

Waarschuwing

De Zevenwolden waarschuwt verder om geen live-streams van Lemmer Ahoy te volgen. Die werden overal aangeboden. “Gebruik deze sites niet, deze zijn zeer dubieus, je computer kan gehackt worden door deze sites. We proberen hier alert op te reageren om ze te blokkeren. Maar u bent alvast gewaarschuwd!!” aldus de organisatie.