5 tips voor een gezonde werkomgeving

Een gezonde werkomgeving is ideaal als het gaat om het behouden van een positief resultaat in een stressvolle omgeving. Het belangrijkste dat de motivatie en het geluk van werknemers beïnvloedt, en hoe productief en efficiënt ze kunnen zijn, heeft allemaal te maken met hun werkomgeving. Een gezonde werkomgeving is goed voor je bedrijf, omdat het kan leiden tot verkoop voor het bedrijfsleven. Een gezonde werkomgeving verbetert de productiviteit en verlaagt de kosten in verband met ziekteverzuim, personeelsverloop en werknemerscompensatie. Hierdoor kan het al handig zijn om goed te ventileren en overal CO2 meters te plaatsen, maar gebruik ook de onderstaande tips bij het creëren van een gezonde werkomgeving!

Eet gezond

Gezond eten gaat niet over strikte dieetbeperkingen, onrealistisch dun blijven of jezelf beroven van het voedsel waar je van houdt. Het gaat erom je goed te voelen, meer energie te hebben, je vooruitzichten en je humeur te verbeteren. Een andere geweldige manier om een ​​gezonde werkomgeving te creëren, is door gezond te eten, en nee – de lunchpauze overslaan omdat werknemers het druk hebben, is geen goed excuus. Probeer een gezonde lunchmaaltijd te verzorgen, zoals salades of sandwiches. Je zou ook een schaal met fruit kunnen voorzien voor snacks.

Creëer een schoon en comfortabel kantoor

Werken in een schoon en comfortabel kantoor kan enorme effecten hebben op de interactie tussen collega’s. Zelfs als je kantoor geen zonlicht krijgt, probeer dan een inspanning te leveren om een ​​ontspannen sfeer te creëren met comfortabel meubilair, werkapparatuur en voeg een paar werklampen toe om het helderder te maken. Naast goed licht, moet de lucht ook gezond zijn. Dit doe je met de beste luchtreiniger, wat een forse bijdrage zal leveren aan een gezonde werkomgeving.

Gebruik teambuildingsactiviteiten

Teambuildingactiviteiten binden medewerkers niet alleen hechter, maar motiveren hen ook, waardoor een positieve werkomgeving ontstaat. Deze activiteiten helpen de interne communicatie en productiviteit te verbeteren, het moreel op de werkplek te stimuleren en werknemers te helpen elkaar beter te leren kennen. Op het internet kun je veel inspiratie opdoen over het creëren van teambuildingsactiviteiten, maar het is ook zeker slim om je personeel te vragen welke uitjes ze graag willen gaan doen.

Bevorder welzijn

Je kunt de gezondheid en het welzijn van je werknemers bevorderen door ze aan te raden om een wekelijks trainingsprogramma te volgen, zoals een yogasessie voor het begin van hun werkdag of een aerobicsles na het werk. Dit stimuleert niet alleen een gezonde levensstijl onder je team, maar geeft hen ook de kans om hun collega’s beter te leren kennen.

Zorg voor voldoende pauzetijd

Een andere geweldige manier om een ​​gezonde werkomgeving te creëren, is door je werknemers aan te moedigen een korte pauze van 5 minuten van hun bureau te nemen. Regelmatige pauzes helpen spiervermoeidheid en vermoeide ogen te verlichten en het concentratieniveau te herstellen. Er zijn een aantal apps die je permanent op de desktop van je medewerkers kunt installeren, wat hen eraan herinnert om een ​​pauze te nemen en uit te rekken. Probeer enkele van deze gratis apps zoals Eyeleo  of PC Work Break.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!