40 jaar – Bistro “Âld Lemmer”

LEMMER – Na maanden van renovatie opende Horecabedrijven Tijsseling op 1 april 1980 de deuren van hun restaurant. Pal naast bardancing “De Fuik” aan de Oudesluis. Het restaurant kreeg de naam “’t Vooronder” net als “De Fuik” verwijzend naar het visserijverleden van de familie Tijsseling.

Alweer 40 jaar
Een mooie dag, om na 40 jaar, even bij stil te staan.
Echter vanwege het coronavirus kunnen er geen festiviteiten plaatsvinden. Wanneer de rust is wedergekeerd en het leven van alledag weer zijn weg heeft gevonden schroom dan niet om een kijkje te nemen op de nieuwe menukaart. Of laat je gewoon eens verrassen in de bistro waar de prachtige muurschildering tevens laat zien hoe mooi “âld” Lemmer vroeger was.

’t Vooronder
Op de openingsdag in 1980 was het een drukte van belang met de vele genodigden. Jarenlang waren de twee bedrijven onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Door een gezamenlijk terras in de zomerperiode en een uitstekende keuken met ervaren koks, waarvan de laatste onlangs met pensioen is gegaan. Ook heeft menig personeelslid het genoegen mogen smaken ervaring op te doen aan beide kanten.
“t Vooronder” werd in de loop der jaren een begrip in Lemmer en omstreken en ook uit de rest van Nederland kwam men graag langs voor gezelligheid en de heerlijke vis- en vleesgerechten. Vooral de gestoofde paling (naar een recept van moeder Tijsseling) en de fameuze, aan tafel bereidde Tournedos Stroganoff waren wijd en zijd bekend.

Van restaurant naar bistro
Een aantal jaren terug besloten Henk en Diny Tijsseling het ‘t Vooronder volledig op de schop te gooien en het naar een laagdrempelige bistro met kwalitatief hoogstaande gerechten te transformeren. Met een nieuwe, jonge en enthousiaste keukenbrigade, waar ook zoon Arien deel van uitmaakt, werd het bedrijf de volgende decennia ingestuwd.
Bistro “Âld Lemmer” 40 jaar!

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!