29 nov: Lezing The same old song in de bieb

LEMMER – Om in de stemming te komen voor de 25e editie van de Top2000 wordt er op woensdagavond 29 november in de Bibliotheek in Lemmer een bijzondere lezing gehouden. Onder de titel ‘The Same Old Song’ worden plagiaat en covers in de popmuziek behandeld. Het op één of andere manier stelen van andermans liedje is niet iets van de laatste jaren en dit zal tijdens deze lezing duidelijk worden. In het eerste uur kan het publiek beluisteren hoe beroemde artiesten, van Bill Haley tot Nirvana, gedeelten van andere songs overnamen of zich erdoor lieten inspireren.

Originele uitvoeringen en popquiz

Na de pauze worden de originele uitvoeringen van een aantal bekende hits ten gehore gebracht. Vaak zijn deze originelen onbekend bij het grote publiek of weet men niet dat bepaalde nummers feitelijk covers zijn. Van My Wat tot Killing Me Softly. Natuurlijk zal er stilgestaan worden bij invloedrijke muzikanten. En de muziekkennis van de aanwezigen wordt getest in een Popquiz.

De presentatie van het geheel is in handen van muziekliefhebber en –kenner Frank Hemkes, die ook de selectie maakte. Annet van der Meulen, van Bibliotheken Mar en Fean, draagt zorg voor de digitale realisatie. Dus maak een reis door de popgeschiedenis, geniet van de vele mooie liedjes en neem kennis van memorabele feiten.

Kaartjes

Voor kaartjes ga naar: www.bmf.nl

De lezing en de quiz zijn van 19:00 – 21:30 uur.