28 maart: Infobijeenkomst UITfestival

LEMMER – Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken van cultuur tijdens de 3e editie van het UITfestival in de Fryske Marren. Het is de aftrap van het culturele seizoen 2024/2025. Op donderdag 28 maart is er in de bibliotheek van Lemmer een informatiebijeenkomst over het festival voor cultuurorganisaties en cultuurmakers die zich willen presenteren op 14 september.

Laten zien wat je in huis hebt

Het UITfestival is een veelzijdig festival in het centrum van de drie dorpen, met optredens, exposities, marktkramen en workshops. Met dit festival kunnen alle culturele verenigingen en cultuurmakers binnen de gemeente De Fryske Marren laten zien wat ze in huis hebben. Te denken valt aan koren, muziekkorpsen, kunstenaars, bands, comedians, straattheater, toneelverenigingen, podia, historische verenigingen etc. Cultuurorganisaties en cultuurmakers kunnen zich vanaf heden aanmelden.

Informatie verstrekken

Tijdens deze dag kan het publiek op een laagdrempelige manier ervaren wat er op het gebied van kunst en cultuur in de Fryske Marren te beleven is. Het is de perfecte plek voor het publiek om informatie te krijgen over het aanbod binnen de kunst- en culturele sector. Naast gevestigde culturele instellingen is er ook plek voor kleinere initiatieven en amateurverenigingen om zich te presenteren.

Aanmelden

Wil je, je als cultuurorganisatie of cultuurmaker op het UITfestival presenteren? Meld je dan aan via UITfestival Lemmer.

Meer informatie: Kom naar de bieb

Wil je meer informatie over het UITfestival, kom dan langs op donderdag 28 maart om 19:30 uur naar de Bibliotheek aan de Albert Koopmanstraat in Lemmer. De inloop is vanaf 19:15 uur. Er zitten in de bieb vrijwilligers van de werkgroep UITfestival Lemmer klaar met koffie, om de gevraagde info te verstrekken. Past de avond niet om de info te verkrijgen, zoek dan contact met de werkgroep UITfestival Lemmer via het mailadres: oudlemmer@dds.nl

Het UITfestival is een samenwerking van; Stichting Oud Lemmer, Bibliotheken Mar en Fean, CVK It Toanhûs, Mar en Klif en Museum Joure.