20 april: Ubuntu – Janneke Warringa

LEMMER – Zaterdag 20 april komt zangeres Janneke Warringa met haar theaterconcert Ubuntu naar theater de Hege Fonnen in Lemmer. In dit Friestalige theaterprogramma zingt Janneke over verbinding en dialoog; over verdraagzaamheid en respect. Dit vanuit het besef dat we leven in een roerige tijd waarin mensen steeds vaker tegenover elkaar lijken te staan.

Wat betekent Ubuntu?

Ubuntu – een levensmotto binnen de Zuid-Afrikaanse cultuur en uitgedragen door mensen als Nelson Mandela en Desmond Tutu – betekent vrij vertaald: ‘ik ben, omdat wij zijn’. Met andere woorden: we hebben elkáár nodig in ons bestaan.

Verbindende teksten

Net als haar vorige theaterprogramma Ferlet staat Ubuntu voor een bijzondere voorstelling, waar muziek en dit boeiende thema samenkomen. Met repertoire uit het nationale en internationale oeuvre, speciaal vertaald in het Fries. Ook in dit programma werkt Janneke weer samen met pianist Peter van der Zwaag, begeleider van artiesten als Willeke Alberti, Jenny Arean, Robert Long en Liesbeth List. Verder wordt ze muzikaal ondersteund door zangeres Elske Fekkes en celliste Andrea Meijer. Daarbij hebben schrijver en oud-politicus Jan Terlouw en Annette Nobuntu Mul de verbindende teksten voor deze voorstelling geschreven.

Behalve dat Janneke -geboren en getogen Lemster- dit hele theaterseizoen met Ubuntu langs de Friese theaters en andere culturele centra toert, vertolkte ze afgelopen najaar nog de hoofdrol van Mare in theaterspektakel Floed bij het I.R. Woudagemaal in Lemmer en speelde ze in januari 2024 met haar akoestisch trio F.A.A.M. een aantal weken op het zonnige Curaçao. Maar 20 april met Ubuntu dus een mooie thuiswedstrijd in haar vertrouwde Lemmer.

Meer informatie en kaarten

Datum en tijd: 20 april 2024, 20:15 uur
Locatie: De Hege Fonnen, Lemmer

Meer info, speellijst en tickets: www.ubuntu.frl
Productie: Peter van der Zwaag i.s.m. stichting Sjong Dan