2 oktober Janneke Warringa – FERLET

Lemmer – “Eindelijk, na anderhalf jaar, openen we weer de theaterdeuren van De Hege Fonnen in Lemmer. In februari vorig jaar moesten we door de corona-uitbraak onze laatste voorstellingen van het seizoen annuleren. De Lemster zangeres Janneke Warringa stond toen te popelen om in maart voor ‘eigen’ publiek op te treden. Helaas. Maar nu mag ze. En daar zijn we heel blij mee. We hebben er samen met Janneke zin in.”

Friestalig liedjesprogramma
Toevalligerwijs kwam ze aan het begin van de coronacrisis in contact met pianist en arrangeur Peter van der Zwaag. Janneke en Peter bleken een grote muzikale en persoonlijke klik te hebben. Dit mondde uiteindelijk uit in een Friestalig liedjesprogramma , waarin hoop en verlangen de boventoon voeren: FERLET.

Ferlet

Ferlet betekent behoefte en verlangen. Verlangen naar datgene wat wij in de afgelopen coronatijd zo gemist hebben: aanraking, verbinding, warmte, troost. Maar ook ‘ferlet’ aan werk, cultuur, reizen. We willen zo graag weer terug naar het vertrouwde ‘normaal’. De liedjes in Jannekes programma gaan allemaal over dit thema: hoop en verlangen. Met nieuw materiaal en ook bestaande nummers in een nieuwe Friese vertaling. Janneke Warringa is bij uitstek een vertolker van het chanson en het kleinkunstlied. Ze voelt zich zeer verbonden met de muziek van bijvoorbeeld Jacques Brel en Edith Piaf, maar ook met het repertoire van Stef Bos, Bløf, De Dijk, Ramses Shaffy.
Janneke zal begeleid worden door pianist Peter van der Zwaag, die bekend is als muzikaal begeleider van onder meer Willeke Alberti, Jenny Arean, Robert Long, Liesbeth List. Verder wordt Janneke omringd en muzikaal ondersteund door zangeres Elske Fekkes en celliste Andrea Meijer.

Coronatoegangsbewijs en kaartje

“We hopen op een volle zaal publiek nu het weer mag. De anderhalve meter regel is er af. Wel zal het publiek volgens de geldende RIVM-regels naar het coronatoegangsbewijs worden gevraagd. U moet meenemen: een negatieve testuitslag (max. 24 uur geldig), een vaccinatiebewijs(Qr-code, papier) of een bewijs dat u hersteld bent van corona.

Zaterdag 2 oktober in Theater De Hege Fonnen (Lemmer) Aanvang 20.00 uur, Entree € 17,50 incl. drankje.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!