17 juli: Rouwcafé in De Fryske Marren over zomervakantie

LEMMER – Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Naast rouwen om het verlies, vraag je je misschien af hoe je een andere invulling gaat geven aan je dagelijks leven. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan.

Ontmoeting in informele sfeer

Het Rouwcafé is een ontmoeting in een informele sfeer. Tijdens een kopje koffie of thee kunnen gedachten, ervaringen en vragen worden gedeeld. Soms is een half woord al genoeg om elkaar te begrijpen, dit geeft (h)erkenning en wellicht vertrouwen naar de toekomst. Net als in een gewoon café hoef je je niet van tevoren aan te melden. De toegang is gratis en er is volop koffie en thee. Ook is het mogelijk om sámen met iemand langs te komen.

Thema: Zomervakantie

We willen, naast het elkaar ontmoeten in informele sfeer, ook met elkaar in gesprek over de zomervakantie. In deze zomertijd waarin mensen op vakantie gaan, uitstapjes maken, op terras zitten met elkaar, kan het je zo confronteren dat je alleen bent…… Op wie kan je dan leunen als je een steuntje in de rug nodig hebt? Welke mogelijkheden zijn er?

Datum en locatie

Woensdag 17 juli 2024 van 10.00 – 11.30 uur
Locatie: Klaver Dagbeleving,
Adres: Kleine Beer 15, 8531 MS Lemmer

Voor meer informatie kunt u bellen met het Mantelzorg Informatie Punt, contactpersoon is Francien Bekius, mantelzorg@sociaalwerkdekear.nl, 06-51291163.