1 oktober: Lenny Kuhr met Lenny Kuhr

Lemmer – Op 1 oktober is Lenny Kuhr te gast in Theater de Hege Fonnen Lemmer en zingt ze uit haar grote en levendige oeuvre. Eén van de hoogtepunten uit haar loopbaan is ongetwijfeld het in 1969 songfestival winnende lied De Troubadour. Haar laatste album ‘LENNY KUHR’ verscheen in januari 2022. Voor dit album schreven onder meer Stef Bos, Spinvis en haar dochter Daphna een aantal nummers . Op dit album is ze uit haar comfort zone getreden met verrassende resultaten.

“Lied weet me steeds weer te vinden”

Zelf zegt Lenny over haar theaterprogramma LENNY KUHR dat ze uit eerder werk put en uit haar nieuwe album. ‘Ik heb eens gezegd dat een lied een compacte energie is van een ongrijpbaar gegeven. Nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken’. Voor Lenny vertolkt het lied gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Over jou en over haarzelf.

Feest om weer te kunnen spelen

Lenny Kuhr vindt het een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen. Samen met haar kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar heeft Lenny het publiek gemist. ‘Tijdens ons optreden communiceren wij met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar, jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn. Het lied gaat door’.

Kaarten

Zaterdag 1 oktober in Theater De Hege Fonnen aan de Betelgeuze 2 in Lemmer. Aanvang 20.00 uur, Entree € 18,50 incl. drankje. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera Lemmer

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!